Åbningstider: Mandag & Fredag 15.00-19.00             ​   ​97 43 50 70​

Stegetider & opskrifter​

Kylling​

Kogetid:

vægt 1300 - 1400 g: 40 - 50 min.

Stegetid i gryde:

vægt 1300 - 1400 g: 5 min bruning + 45 - 50 min.

Parteret kylling: 5 min bruning + 40 - 45 min.

Stegetid i ovn:

vægt 1300 - 1400 g: 50 - 55 min ved 200º.

Parteret kylling: 40 - 50 min ved 200º

Kalkun

Stegetider ved 175º:

3 - 4 kg. ca. 40 - 45 min/ kg

4 - 6 kg ca. 35 - 40 min/ kg

6 - 8 kg ca. 30 - 35 min/ kg

8 - 10 kg ca. 25 - 30 min/ kg​

And

Stegetid:

Vægt: 2000 - 2400 g: 80 - 90 min. ved 160º. 

Heraf den første 1/2 time med ryggen opad. 

Efterbruning: 10 min ved 225º.

Vægt: 2400 - 2600 g: 1 1/2 - 2 timer ved 160º. Heraf den første 1/2 time med ryggen opad. Efterbruning: 10 min ved 225º.

Vægt: 2800 - 3000 g: 2 - 2 1/2 time ved 160º. Heraf den første 3/4 time med ryggen opad. Efterbruning: 10 min ved 225º.

Fyldt fjerkræ kræver 15 - 30 min. længere stegetid.​​

Se opskrift her (helstegt and)

Se opskrift her (langtidsstegt frilandsand)

Se opskrift her (helstegt and) fra Tvis Gårdbutik

Se opskrift her (andesteg på kuglegrill)​

Gås

Stegetid:

Vægt: 4000 g: 3 - 3 1/2 time ved 160º. Heraf den første 1 ½ time med ryggen opad + 10 min. efterbruning ved 225'.

Se opskrift her (langtidsstegt frilandsgås)

Se opskrift her frilandsgås fra Tvis Gårdbutik

Sprængt fjerkræ

​Alt fjerkræ egner sig godt til at sprænges, og det giver mulighed for gode variationer fra det stegte eller braiserede fjerkræ. Det er let at sprænge fjerkræ, blot man husker, at: frosset fjerkræ skal være helt optøet, før det lægges i saltlagen.

Almindelig saltlage

5 L. vand

600 g salt

400 g sukker eller farin

Krydret saltlage

5 l. vand

625 g salt

420 g farin

42 peberkorn

40 enebær

5 kvist timian

evt. 15 kviste citrontimian

2 laurbærblade

Ingredienserne koges sammen og afkøles. (Husk at afpasse mængden af lage til det valgte fjerkræ). Fjerkræet kommes i lagen.

Saltlagen skal altid dække fjerkræet helt, læg f.eks. en tallerken over.

Mens fjerkræet trækker, skal det stå køligt (+ 5º).

Saltningstider.­

Kylling 1-2 døgn

Høne 2 døgn

Kalkun 2-3 døgn

And 2 døgn

Gås 2-3 døgn

Tvis Gårdbutik v/Niels K. Godiksen

Morrevej 12

7500 Holstebro